O ABORDARE TEORETICO-PRAXIOLOGICĂ A IMAGINII INSTITUȚIONALE A BIBLIOTECII

  • Viorica LOZINSCHI, șef oficiu, Secția resurse umane, BM
Keywords: imagine instituțională, strategii de imagine, constituentele imaginii, tehnici de constituire și comunicare a imaginii, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

Abstract

        Definirea conceptului de imagine nu diferă principial de la un autor la altul. El depinde de specificul organizației, instituției, de abordarea acestuia: managerial, comercial, publicitar. Autoarea abordează noțiuni, funcții, constituente, strategii și tehnici de constituire a imaginii instituționale. Viorica Lozinschi întreprinde un studiu al literaturii de specialitate a autorilor locali evidențiind tematica și specificul abordării imaginii la fiecare dintre ei. Cei mai prolifici sunt Lidia Kulikovski, Alexe Rău, Vera Osoianu, Natalia Cheradi, Lilia Tcaci. Pentru ilustrarea practică a procesului de constituire a imaginii autoarea aduce exemple de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” care în acest an împlinește 140 de ani și tot atâția ani se îngrijește de imaginea sa. 

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-10
How to Cite
LOZINSCHI, șef oficiu, Secția resurse umane, BM, V. (2020) “O ABORDARE TEORETICO-PRAXIOLOGICĂ A IMAGINII INSTITUȚIONALE A BIBLIOTECII”, BIBLIOPOLIS, 65(2), pp. 46-57. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/77 (Accessed: 16September2024).
Section
Studii și Cercetări