Biblio Polis - Vol. 63 (2016) Nr. 4  
ARHIVA  
LA COLEGII NOȘTRI / OUR COLLEAGUES / У НАШИХ КОЛЛЕГ
Ludmila NUȚA
Colțul frumuseții

Patru adolescente de la Liceul „Dragoș-Vodă” din Stăuceni au învățat conceptul de bază al machiajului corect și modul în care trebuie aplicat și combinat machiajul adolescentin. Această reușită se datorează participării adolescentelor la noul serviciu de bibliotecă „Colțul frumuseții”, oferit cu multă pasiune de Biblioteca publică Stăuceni.
Spiritul de observație m-a ajutat să înțeleg că multe tinere fac confuzie între machiajul de zi și cel de seară. Iar unele produse cosmetice le fac tinerelor mai mult rău decât bine, fiind utilizate, de obicei, excesiv, în total dezacord cu caracteristicile tenului.
La prima sesiune a fost făcută o mică incursiune în arta machiajului adolescentin, unde tinerele au aflat informații utile: cum se aplică cremele, cum se fardează corect, ce produse cosmetice se folosesc la vârsta adolescentei. Pentru o asimilare mai bună a informației s-au aplicat în practică cele răspândite, una din participante fiind machiată de specialistul invitat, domnișoara machior Ecaterina Creciun.
La finele sesiunii domnișoara Ecaterina și-a menționat așteptările, spunând următoarele: „Sper ca prin intermediul acestui serviciu să-mi fac publicitate suplimentară.” Doresc să menționez că speranța ei s-a realizat, deoarece în prezent una dintre adolescente de la acel serviciu a devenit o clienta permanentă.
În urma acestui serviciu cele patru adolescente au înțeles conceptele de bază ale modului în care trebuie aplicat și purtat machiajul adolescentin. Un alt impact l-am avut chiar eu… bibliotecara. Am văzut, fără a merge la un salon de frumusețe, cum se face un machiaj profesional.