IMAGINEA TV ÎN PAGINA SCRISĂ

  • Violeta TIPA, cercetător științific, conf. univ.
Keywords: televiziune, emisiuni televizate, Teatrul Dialog, spectacol televizat, film televizat, Teatrul televizat de păpuși Prichindel, Cultura Moldovei, Cultura.

Abstract

Studiul reflectă evoluția TV moldovenești prin prisma criticii din presa timpului, și, în mod special, de pe paginile săptămânalelor Cultura Moldovei (1958-1965) și Cultura (1965-1970), ce au ținut în vizorul lor evenimentele culturale ale timpului, inclusiv articole, recenzii, reflecții pe marginea emisiunilor televizate, care azi
ne prezintă o imagine mai mult sau mai puțin complexă a evoluției Televiziunii Moldovenești în primul său deceniu de activitate. Prin materialele publicate se evidențiază etapele și personalitățile concrete ce s-au aflat la fondarea, formarea și evoluția artei televizate moldovenești. De asemenea, se abordează o serie de
probleme mai importante de ordin artistic și tehnic cu care s-au confruntat prima generație de creatori ai emisiunilor TV.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-04-10
How to Cite
TIPA, cercetător științific, conf. univ., V. (2020) “IMAGINEA TV ÎN PAGINA SCRISĂ”, BIBLIOPOLIS, 69(2), pp. 33-45. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/9 (Accessed: 20September2024).
Section
Studii și Cercetări