Opera din Basarabia în secolul XX

Tamara Cotoman

  • admin admin
Keywords: teatrul muzical basarabean, opera din Basarabia, istorie

Abstract

Volumul Opera din Basarabia în secolul XX de Luminița Guțanu, însumând mai mult de 300 de pagini, cuprinde un bogat material factologic, date istorice, un număr impresionant de partituri muzicale, tabele, desene, diagrame, planșe, anexe și o captivantă bibliografie la bord. Despre creația de operă din Basarabia, continuă gândul autoarea, „la momentul în care ne propusesem să cercetăm acest aspect, nu exista nicio lucrare, singura sursă informativă constituind cronicile de
spectacole prezente în periodicele și revistele vremii sau trecute în revistă în diverse monografii. Partiturile, la rândul lor, se găseau doar sub formă de manuscrise, ceea ce constituie un impediment major în ceea ce privește accesarea lor atât de către interpreți, cât și de muzicologi. Iată de ce am considerat necesară abordarea acestui subiect, care trebuia să umple un gol în muzicologia basarabeană prin înfăptuirea unei lucrări de sinteză.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2023-01-27
How to Cite
admin, admin (2023) “Opera din Basarabia în secolul XX: Tamara Cotoman”, BIBLIOPOLIS, 84(1), pp. 128-131. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/875 (Accessed: 19May2024).
Section
Recenzii și consemnări