TENDINŢE Şl SCHIMBĂRI DE SCENE ÎN BIBLIOTECI LA SOLICITAREA VIITORULUI

  • Lidia KULIKOVSKI
Keywords: Societatea Mondială Viitorul lumii, Studiu, SCHIMBĂRI DE SCENE ÎN BIBLIOTECI

Abstract

        Societatea Mondială Viitorul lumii a publicat o previziune „Lumea în următorii 25 de ani", bazată pe studii aprofundate asupra dezvoltării rapide şi avansate a tehnologiilor, dezvoltări care produc şi conduc schimbări în toate domeniile cunoaşterii.

        Studiul, întreprins de experţi recunoscuţi, pronostichează viitorul tehnologic al lumii lansând promisiuni de schimbare în energie, informaţie, tehnologie, sănătate, transport şi alte domenii. Decodarea genelor umane a fost posibilă datorită unor supercomputere care au înregistrat 3 bilioane de biţi informaţionali tezaurizaţi în DNA. Astăzi putem afirma realistic, zic experţii de la Viitorul lumii, că un carburant ca cel de petrol va fi înlocuit de cel de hidrogen, că vom putea controla medical procesele genetice şi ale întregii vieţi, că puterea computerelor va fi infinită şi tot mai ieftină, că vom utiliza comunicaţii mobile la viteza luminii, roboţi care vor servi ca ajutor, ca îngrijitori şi multe, multe altele.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-29
How to Cite
KULIKOVSKI, L. (2020) “TENDINŢE Şl SCHIMBĂRI DE SCENE ÎN BIBLIOTECI LA SOLICITAREA VIITORULUI”, BIBLIOPOLIS, 21(1), pp. 14-18. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/287 (Accessed: 16September2024).
Section
Teorie și Practică