Practica comunicării instituționale în viziunea angajaților Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu ”

  • Constantin Marin
  • Nelly Țurcan
Keywords: sondaj, biblioteca publică, comunicare instituțională, comunicare internă

Abstract

Transformările actuale în domeniul infodocumentar, care au fost provocate inițial de nevoia de schimbare, sunt acum determinate tot mai mult de nevoia de a diversifica serviciile cu valoare adăugată, de a crește nivelul de satisfacție a utilizatorilor bibliotecii, precum și de optimizare a managementului și a comunicării instituționale.
Pentru elaborarea strategiei de comunicare instituțională a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” a fost necesar a stabili starea actuală și opiniile privind comunicarea instituțională în cadrul instituției. În acest scop, a fost realizat un sondaj la care au participat 117 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, ceea ce reprezintă 32,77% dintre personalul de specialitate al instituției.
Sondajul a urmărit câteva obiective: (1) investigarea atitudinilor angajaților Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” față de comunicarea în cadrul instituției; (2) identificarea nivelului de familiarizare a personalului de specialitate al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” cu rolul, tehnicile, formele și metodele de comunicare instituțională internă; (3) analiza atitudinilor privind implicarea personalului Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” în comunicarea instituțională externă.
Rezultatele sondajului au arătat că Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” este percepută diferit de angajații proprii. Percepțiile diferite ale angajaților
sunt o consecință firească a priorităților, accentelor sau preferințelor în comunicarea instituțională pe care o desfășoară Biblioteca.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2024-07-25
How to Cite
Marin, C. and Țurcan, N. (2024) “Practica comunicării instituționale în viziunea angajaților Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu ””, BIBLIOPOLIS, 89(2), pp. 7-38. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/1020 (Accessed: 16September2024).
Section
Studii și Cercetări