CHESTIONARUL DIN BIBLIOTECĂ

(formulat de Maria Pilchin)

  • Maria Pilchin

Аннотация

   1. Care sunt primele amintiri dintr-o bibliotecă. Există vreun impact vizual, senzorial și spiritual al acesteia asupra Dumneavoastră?

      Întrebarea Dumneavoastră îmi provoacă, în egală măsură, nedumeriri și nostalgii. Cu o vorbă a lui Eliade, sunt tulbure. Pentru că nu reușesc să-mi amintesc prea clar care să fi fost prima întâlnire cu biblioteca. Am crescut cu cărțile din casă, apoi cu cele din biblioteca de la Școala Nr. 10 din Bacău și, apoi, cu cele de la Biblioteca Județeană. Unde, la intrare, în anii `80, exista un frumos ceas cu pendul, care mi-a rămas în minte, cum va fi rămas multora dintre cititorii de atunci. Acel ceas de care se leagă primele mele amintiri de bibliotecă e acum în biroul meu. Îl privesc în timp ce scriu răspunsul la aceste întrebări, gândindu- mă la fugit irreparabile tempus și la cei peste 30 de ani care au trecut…

Скачивания

Данные скачивания пока недоступны.
Опубликован
2020-08-10
Как цитировать
Pilchin, M. (2020) «CHESTIONARUL DIN BIBLIOTECĂ: (formulat de Maria Pilchin)», BIBLIOPOLIS, 72(1), сс. 117-118. доступно на: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/473 (просмотрено: 19май2024).
Раздел
Dialoguri actuale

Наиболее читаемые статьи этого автора (авторов)