CUM SĂ NE FACEM O VARĂ DE NEUITAT

  • Vlad POHILĂ
Keywords: lectură, vara, Biblioteca Municipală

Abstract

            Poate cîte cineva îşi aminteşte: O vară de neuitat este titlul unei părţi din faimosul roman al lui Petru Dumitriu Cronică de familie. La fel, O vară de neuitat, se numeşte şi un excelent film, turnat după această proză, de către Lucian Pintilie, o peliculă ce a adunat mai multe premii prestigioase la Cannes şi la alte festivaluri importante de cinema.

             Acolo – şi în cartea lui P. Dumitriu, şi în pelicula lui L. Pintilie – era vorba de neuitarea unui anotimp datorată iubirii. Noi însă ne vom referi la şansa de a avea o vară de neuitat graţie pasiunii pentru cărţi, pentru lecturi – un obiectiv greu de realizat, şi totuşi, întru totul realizabil, avînd în vedere similitudinile ce pot exista, ce există, de fapt, între iubirea dintre oameni, pe de o parte, şi dragostea oamenilor pentru carte, pe de alta.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-18
How to Cite
POHILĂ, V. (2020) “CUM SĂ NE FACEM O VARĂ DE NEUITAT ”, BIBLIOPOLIS, 39(2), pp. 5-7. Available at: https://bibliopolis.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/187 (Accessed: 19September2024).
Section
Editorial