„Primăvara lecturii la români! de Teodora Fîntînaru - un extraordinar periplu prin viață și istoria cărții: Elena Taragan, Elena Ungureanu - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Teodora Fîntînaru a scris o carte pentru adevărații pasionați ai lecturii, pentru cei interesați a cunoaște diverse aspecte ce țin de carte, prezentând polisemia termenului livresc într-un „discurs pluridisciplinar, implicând recursul la filologie, etnologie și imagologie, la psihologie și sociologie”, în studiul căruia autoarea adoptă ipostazele filologului, criticului de artă și arheologului.