CE-I DE FĂCUT ÎN SOCIETATEA CUNOAȘTERII? - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
În comunitatea bibliotecară, cu certitudine, mulţi cred sincer – şi justifi cat, în bună parte -, că noţiunea Societatea Cunoaşterii este una specifi că domeniului bibliologic. Eu însumi am întîlnit-o prima dată în contexte legate de munca bibliotecarilor, în reviste sau cărţi provenind din această specialitate. Şi totuşi, Societatea Cunoaşterii are o cuprindere cu mult mai largă, vizînd diverse sfere ale vieţii culturale, ştiinţifi ce, economice, sociale, civice ş.a.m.d. Alta e că activitatea bibliotecilor are o implicare, dar şi un impact, deosebite, în ceea ce priveşte noţiunea abordată; de aici şi impresia că bibliotecile ar fi cele mai indicate pentru a ilustra rosturile Societăţii Cunoaşterii la noi, pentru noi, acum şi, se prea poate, peste ani.