Locul de muncă - factor important în activitatea personalului bibliotecii: aspecte ergonomice: dr., conf. univ. Natalia Goian, Sergiu Cojocaru - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Autorii articolului încearcă să atragă atenția asupra unui aspect foarte important în activitatea bibliotecilor – ergonomia muncii în bibliotecă. În urma analizei lucrărilor publicate până în prezent, s-a constatat insuficiența cercetărilor privind ergonomia muncii în bibliotecile din Republica Moldova. Unele aspecte sunt abordate de autori în mod deosebit: organizarea locului de muncă în filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, optimizarea proiectării constructive a locurilor de muncă prin îmbunătățirea securității muncii, ameliorarea factorilor de ambianță fizică, reducerea efectelor negative datorate monotoniei muncii, diminuarea solicitărilor fizice și psihologice etc.