BIBLIOTECARUL – BALANSATORUL CULTURII INSTITUŢIONALE ŞI MODEL AL IMAGINII STRUCTURILOR INFODOCUMENTARE - COŞERIU, director adjunct BM, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2020)
În filozofi a şi teoria culturii omul ocupă un rol esenţial. Acţiunile lui infl uenţează tehnologia muncii, iar comunicarea şi inteligenţa ilustrează supremaţia imaginii şi identităţii instituţiei. Scriitorul francez Jean-Paul Sartre califi ca interdependenţa culturii şi omului prin afi rmaţia „[cultura] este însă un produs al omului: el se proiectează, se recunoaşte în ea; numai această oglindă critică îi oferă imaginea sa proprie” [1]. Astfel, omul este un produs al culturii şi la rîndul său produce cultura prin cunoaştere.