Valeriu Herța: antrenat pregnant în căutare de exprimare artistică: consemnare: Raia Rogac - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2022)
Valeriu Herța este un artist mereu în căutare de sine, de exprimare a eului în diverse genuri și practici. Experimentele în care a fost antrenat l-au ajutat să se definească ca un plastician realizat și un bun educator al tinerilor - portret de creație.