BIBLIOTECA „ALBA IULIA” DIN CHIȘINĂU UTILIZEAZĂ CU SUCCES VOLUNTARIATUL - CIOBANU, studentă la USM, anul I BAC, Facultatea Litere, specialitatea limba și literatura romană, Cristina; BALICA, studentă la USM, anul I BAC, Facultatea Litere, specialitatea limba și literatura română, Olesia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Am devenit voluntari ai bibliotecii in urma acceptării administrației acesteia de a ne desfășura practica de vară in Tabăra de lectură și agrement ,,Vara 2009". Precum Universitatea de Stat din Moldova ne recomandă, pentru perioada estivală, angajări voluntare cu acumulări de experiențe in vederea formării aptitudinilor profesional-pedagogice, ne-am decis sa mergem la o tabără de vară pentru copii. Întrucât locurile de pedagogi la taberele școlare la care am apelat erau ocupate, am intrat la Biblioteca"Alba lulia" să ne informăm dacă nu cunosc cumva (bibliotecarii având, cu certitudine relații cu instituțiile de invățământ din sector) vreo școală care ar putea accepta oferta noastră de voluntariat.