Declaraţia ABRM - MUNICIPALĂ, BIBLIOTECA (BIBLIOPOLIS, 2021)
Bibliotecari, specialişti în informaţie din toate tipurile de biblioteci (ştiinţifice, universitare, publice, şcolare, specializate), întruniţi la Congresul Asociaţiei bibliotecarilor din Republica Moldova în perioada 25-26 noiembrie 2004, au convenit asupra următoarelor priorităţi vizînd. rolul bibliotecii în edificarea Societăţii Informaţionale în Republica Moldova: Viziune comună asupra edificării Societăţii Informaţionale: Declarăm dorinţa şi angajamentul de a participa activ la realizarea obiectivelor Politicii de edificare a Societăţii Informaţionale în Republica Moldova; Susţinem, împărtăşim şi vom promova următoarele priorităţi profesionale direct adresate şi relevante pentru rolul bibliotecii în edificarea Societăţii Informaţionale: ❖ Asigurarea accesului fără restricţii la informaţie ❖ Apărarea principiului libertăţii ❖ Promovarea instruirii, lecturii, învăţării pe parcursul vieţii ❖ Promovarea resurselor partajate şi a utilizării prin cooperare a resurselor informaţionale;