Rezoluţia Congresului V al bibliotecarilor din Republica Moldova Chişinău, 26 noiembrie 2004 - MUNICIPALĂ, BIBLIOTECA (BIBLIOPOLIS, 2021)
În urma dezbaterilor pe secţiuni şi a raportului de activitate pe patru ani, prezentat în cadrul şedinţei în plen, Congresul V al bibliotecarilor din Republica Moldova consemnează numeroase reuşite, succese, realizări şi schimbări pozitive în activitatea şi mentalitatea comunităţii profesionale bibliotecare, rezultate din orientarea europeană şi internaţională a domeniului, precum şi din politica coerentă de instruire susţinută de ABRM. Susţinerea procesului de modernizare a bibliotecilor, extinderea acestui proces şi în spaţiul rural, diversificarea serviciilor informaţionale bazate pe tehnologii informaţionale şi de comunicare, lărgirea spectrului publicului deservit şi furnizarea serviciilor pentru grupurile de persoane dezavantajate, susţinerea programelor de incluziune socială, au sporit credibilitatea bibliotecilor în comunităţi, au îmbunătăţit imaginea bibliotecii şi a bibliotecarului în societate.