Bibliotecile versus Societatea informaţiei. Comentarii pe marginea Politicii de edificare a Societăţii informaţionale în Republica Moldova - KULIKOVSKI, conferenţiar universitar, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Informatizarea bibliotecilor, pînă nu de mult, era o problemă de opţiuni şi implicări individuale. Astăzi acest proces cere o strategie de importanţă naţională. Ajunse aici, bibliotecile trebuie să-şi construiască politicile informaţionale pe platforma priorităţilor profesionale IFLA pentru sec. XXI, şi anume pe cîteva din ele, relevante pentru realizarea idealurilor conceptului Societăţii Informaţiei: > apărarea principiului libertăţii informaţiei; > promovarea accesului fără restricţii la informaţii; > promovarea instruirii informaţionale, lecturii şi învăţării pe viaţă; > promovarea resurselor partajate.