Voievodul Ştefan comemorat la IBM "B. P. Hasdeu" - FEODORUC, manager Departamentul Relaţii cu publicul, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2021)
"Fost-au acest Ştefan om nu mare de stat... dealtmintrelea era întreg la minte... la lucruri de războaie meşter...", scrie în cronicile apropiate de timpul vieţii şi faptelor de vitejie ale Marelui Domnitor, supranumit peste veacuri "Mare şi Sfînt". Urmaşii l-au înălţat la rangul de simbol naţional şi european, dat fiind că Măria Sa a apărat creştinismul şi a stat de strajă la porţile întregului continent fiind - în acest sens - primul moldovean integrat cu adevărat în comunitatea statelor europene, cu secole înaintea creării acesteia de iure şi de fado.