Odă bibliotecarilor - POHILĂ, VLad; GORINCIOI, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2021)
Nu am intitulat întîmplător această rubrică astfel, întru cîtva patetic - Odă bibliotecarilor, prin ea subînţe- legîndu-se, desigur, ceva mai mult: elogiu cărţii, elogiu muncii bibliotecarului, elogiu bibliotecii ca instituţie de culturalizare şi informare. Grupajul de materiale de mai jos prezintă o serie de reflecţii şi opinii despre rostul cărţii, despre importanţa bibliotecii în viaţa noastră, despre valoarea muncii de bibliotecar etc. Semnatarii materialelor, iar o dată cu ei şi redacţia Biblio Polis, au dorit să anticipeze astfel sărbătoarea profesională Ziua bibliotecarului, manlfestîndu-şi şi pe această cale profundul respect pentru activitatea bibliotecilor şi a angajaţilor lor, marea dragoste pentru carte, pentru valorile spirituale în genere. Aşa cum subliniază unul dintre autorii găzduiţi la această rubrică, este foarte bine că s-a fixat la nivel oficial o zi cînd se motivează dorinţa beneficiarilor de a aduce bibliotecarilor florile recunoştinţei... însă ei ar merita, cu suguranţă, mai des şi mai multe gesturi de gratitudine. Sincere felicitări şi frumoase urări cu ocazia sărbătorii profesionale, dragi colegi! Toată dragostea şi recunoştinţa noastră pentru strădaniile Dvs. de a face locuitorii capitalei nişte oameni mai instruiţi, mai documentaţi, mai buni, mai generoşi!... Iar alte semne ale stimei, preţuirii şi gratitudinii, pentru ceea ce faceţi zi de zi, le veţi afla în fiecare număr nou al revistei noastre... Redacţia BiblioPolis