MEMENTO: STĂNESCU NICHITA - STRICT NECESAR - MUNICIPALĂ, BIBLIOTECA (BIBLIOPOLIS, 2021)
Se naşte la Ploieşti, pe 31 martie 1933. Debutează în anii de liceu, cu poezii şi caricaturi, dedicate prietenilor. Urmează Facultatea de filologie a Universităţii Bucureşti, în timpul studenţiei, la 19 ani se căsătoreşte (prima oară).