ADOLESCENŢII ŞI CĂRŢILE : sau cu adevărat, „nimic nu este altceva"... - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2021)
Este destul de riscant să tratezi într- un articol, sau în oricare altă parte, despre felul cum citesc şi cum percep poezia şi proza, literatura în genere, copiii şi tinerii basarabeni în acest grăbit început de secol XXI. Măcar şi din motivul că la noi a devenit un loc comun să se scrie, să se spună, să se creadă că tînăra generaţie astăzi nu mai citeşte, dînd preferinţă internetului - în cel mai bun caz! pentru că nu puţini se lasă furaţi de îndeletniciri sau pasiuni şi mai suspecte.