A PROPOS - CIOCANU, Anatol (BIBLIOPOLIS, 2021)
Prozatorul Anatolie PANIŞ s-a născut la 1 febr. 1932, în comuna Cârnăţeni,jud. Tighina, într-o familie deînvăţători. Studii la Institutul Forestier din Braşov. A lucrat în industria carboniferă, în construcţii şi ca inginer silvic. Fost deţinut politic (perioadă evocată în cartea Lagărul e viaţa noastră, 2002). Redactor-coordonator al anuarului Almanahul pădurii, director al săptămînalului şi al editurii Snagov. Locuieşte în Snagov.