O REALIZARE DE SEAMĂ PE TĂRÎMUL BIBLIOLOGIEI - PRISĂCARU, V. (BIBLIOPOLIS, 2021)
Dacă e adevărat că o carte e o sărbătoare, atunci dna Lidia Kulikovski şi-a făcut mai multe sărbători, inclusiv prin contribuţii plenare la desfăşurarea unei mulţimi de asemenea ocazii festive. Autoare a cîtorva solide volume de autor, dr. conf. univ. L. Kulikovski a fost responsabilă de ediţie, a îngrijit, prefaţat, redactat circa 70 de alte bibliografii, biobibliografii, culegeri de studii şi articole, monografii, manuale, ghiduri, îndrumare etc. tipărituri, apărute sub auspiciile B.P. „Hasdeu", ale Asociaţiei Bibliotecarilor din R. Moldova sau ale Catedrei biblioteconomie şi asistenţă informaţională din cadrul Facultăţii de jurnalism şi ştiinţe ale informării a USM. La acestea trebuie adăugate peste 200 de articole, studii, interviuri, comentarii, tipărite în diverse reviste, ziare, anuare de la Chişinău, Bucureşti, laşi, alte importante centre culturale.