O PREZENŢĂ REMARCABILĂ A CHIŞINĂULUI LA TÂRGOVIŞTE - BUTUCEL, director: Biblioteca PubPca" Ovldius", Elena (BIBLIOPOLIS, 2021)
La Târgovişte, vechea capitală a Ţării Româneşti, la începutul lunii noiembrie a.c. s-au desfăşurat Zilele Chişinăului, manifestare cultural-economică pentru aceste două cetăţi, un adevărat eveniment istoric, or, este pentru prima dată când municipiul Chişinău participă cu manifestări cultural-economice de o asemenea amploare peste hotarele Rep. Moldova. Cu acest prilej, a fost delegat în România impunător un grup reprezentativ, în frunte cu dl primar general interimar Vasile Ursu, constituit din personalităţi distincte: artişti, scriitori, editori, bibliotecari, reprezentanţi ai mass-media, oameni de afaceri, consilieri municipali.