CU ALEXANDRU MORARU, PRIN CATACOMBELE ISTORIEI - FLUTUREL, scriitor, publicist (Iași, România), Vasile (BIBLIOPOLIS, 2021)
Spuneam cândva că nu sunt multe cărțile pe care, odată luate în mână, să nu le poți lăsa până nu întorci ultima lor filă. Iată că acest lucru s-a întâmplat și cu ampla lucrare a diligentului și curajosului istoric Alexandru Moraru. Avem în față, așadar, o carte deosebită, care adună între coperțile ei atât articole pe teme de istorie (mai mult sau mai puțin recentă) a mult încercatei provincii românești dintre Prut și Nistru, cât și materiale ținând de o monografie a satului natal, Jevreni, dar și a orășelului Criuleni, evocări ale unor personalități și a unor adevărați eroi ai luptei pentru Unire / Reunire / Reîntregire, precum și câteva texte reflectând opinii ale autorului referitoare la viața social-politică de după 1990 în Republica Moldova, articole publicate în presa din stânga ori din dreapta Prutului.