LANSAREA CELEI DE-A XVII-A EDIȚII A PROGRAMULUI DE LECTURĂ „CHIȘINĂUL CITEȘTE” - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2021)
De 17 ani, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, lansează, în luna februarie, tradiționalul Program de lectură „Chișinăul citește”. Ediția curentă a fost aliniată Zilei Internaționale a Cititului Împreună. Ca și în ultimii ani, de când amintitul program s-a extins de la o carte de lectură la trei, acestea sunt direcționate către trei categorii distincte de cititori. Astfel, până în toamnă, copiii – utilizatorii filialelor BM și nu numai (dacă vor fi cititori pasionați de lectură și din alte localități ale Republicii Moldova, organizatorii, cred, îi vor accepta cu drag) – sunt îndemnați să citească o carte frumos ilustrată Moldița-Crăița și Zimbrișor-Cornișor de pe muntele Dor de Viorica Covalschi. Pentru adolescenți a fost desemnat romanul Un strigăt pe Nistru de Gheorghe Budeanu, nașul de includere a acestei cărți în Programul de lectură „Chișinăul citește” fiind chiar subsemnata; am recomandat-o după o lectură agreabilă. Pe lângă o impresionantă poveste de dragoste, romanul conține un bogat substrat documentar despre istoria noastră recentă și este o misiune de onoare ca tinerii s-o cunoască. Ultimul volum – Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici de Dumitru Crudu este adresat cititorilor adulți.