GALA PROVOCĂRII VERII - KULIKOVSKI, director adjunct, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Noi, bibliotecarii, care nu facem decât să-i pregătim pe alții pentru viitor, suntem destul de reticenți. Dar nu despre reticență vorbim astăzi. Noi, primim viitorul calibrat de către măsura fiecăruia dintre noi. Asta s-a văzut și la Provocarea verii. Provocarea verii este despre viitor. Astăzi vorbim despre Provocarea verii, despre un program cu impact valoric comunitar și instituțional. Astăzi vorbim despre noi, oamenii care am realizat acest megaprogram – pentru voi este această Gală a Excelenței! Provocarea verii a pornit ca o turnură de la modul obișnuit de abordare a animației cu publicul. Ideea programului a fost să gândim de la capăt, dintr-o nouă perspectivă.