PROVOCAREA VERII. DEBRIFING CU MINE ÎNSUMI - KULIKOVSKI, director adjunct, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Există uneori credința că o idee minunată va fi așa de bună și puternică încât toată lumea va fi încântată, toată lumea o va agrea. Dar situația aceasta nu-i întotdeauna valabilă. Așa s-a întâmplat și cu Provocarea verii. Ideea Provocării verii a fost primită cu oarecare reticență. Greu părăsim cutia caldă, obiceiurile… După prima săptămână au exprimat îngrijorare, după primul grup și-au arătat nemulțumirea. Reticente au fost și serviciile de specialitate ale BM, care credeam că vor fi motoare, catalizatoare, îndrumătoare. Aceasta a influențat (metodologic) desfășurarea proiectului. Reticența a rămas în unele biblioteci pe lung.