REȚELELE SOCIALE, NOILE ALIATE ALE BIBLIOTECILOR - LASTRETO, Rodrigo (BIBLIOPOLIS, 2020)
Noile tehnologii generează schimbări mari la nivel social și cultural, iar utilizatorii bibliotecilor nu mai sunt aceiași. Provocarea actuală a bibliotecilor este de a capta acești noi utilizatori și, în acest sens, rețelele sociale sunt instrumente-cheie ce permit să ajungi la un număr de persoane instantaneu. Facebook și Twitter sunt opțiunile cele mai solicitate ale bibliotecarilor. Pinterest, deși e mai puțin cunoscut, are un potențial enorm de vizibilitate a bibliotecilor și, de asemenea, câștigă un loc remarcabil. În articolul de față vom examina diverse rețele de socializare și vom arăta câteva experiențe ale unor biblioteci populare, care lucrează cu ele.