PAȘII LUI VLAD POHILĂ - Municipală, Biblioteca (BIBLIOPOLIS, 2020)
„Am trăit ziua de 31 august anticipat. Am pregătit-o, împreună cu mai mulți colegi, cu un an și jumătate înainte”. Rostește fiecare cuvânt cu mare grijă, așa cum bunica mea, trecută prin foamete, adună fiecare firimitură de pâine în palmă. Scriitorul Vlad Pohilă vorbește cu admirație despre limba română pentru a cărei emancipare a luptat în anii ’80. â Modest din fire, filologul ne-a rugat să nu scriem prea mult despre el, pentru că nu ar fi el chiar cea mai mare figură a acelor zile când peste 750 de mii de persoane au ieșit în stradă și au cerut limbă, nu salarii sau alte beneficii materiale.