O LUCRARE DE REFERINȚĂ ÎN ISTORIA CULTURII ROMÂNE - CHIABURU, Elena (BIBLIOPOLIS, 2020)
Am primit astăzi de la Brăila, mult mai repede decît mă așteptam, o lucrare ce va rămîne de referință în istoria culturii române; și nu sînt deloc cuvinte mari! CARTEA ROMÂNEASCĂ VECHE ÎN BASARABIA: ISTORIE, CIRCULAȚIE, VALOARE DOCUMENTARĂ, a binecunoscutului cercetător de la Chișinău, doctorul habilitat în istorie Igor Cereteu. Istoria cărții românești în partea de est a Moldovei reprezintă un domeniu de cercetare pe cît de interesant, pe atît de dificil.