ÎMPREUNĂ SĂRBĂTORIM LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ: Lansări de carte la Centrul Academic Internațional Eminescu - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2020)
În ultimul timp tot mai mulți români de peste Prut decid să sărbătorească Ziua Limbii Române la Chișinău sau în alte localități ale R. Moldova (dar și alte sărbători naționale), nu numai participând la activitățile culturale, dar și în organizarea lor. Astfel, un omagiu a fost adus Limbii Române la 30 august curent la Centrul Academic Internațional Eminescu (CAIE) din capitala RM unde, la inițiativa domnului George Călin, președintele Societății Culturale Apollon din România, și a dlui Vasile Căpățână, președintele Asociației Culturale Ideal, au fost organizate o serie de lansări de carte, apărute recent sub egida celor două organizații. Se impune a fi menționat că anul acesta s-au împlinit 30 de ani de când a fost legiferată sărbătoarea Limba Noastră cea Română în R. Moldova la 31 august, iar din 2013, la aceeași dată, se sărbătorește Limba Română și în România.