SATUL ȘI LUMEA POEZIEI LUI DUMITRU MATCOVSCHI - RĂILEANU, Vitalie (BIBLIOPOLIS, 2020)
Focul din vatră, acest deosebit roman al scriitorului Dumitru Matcovschi, iată că este restituit cititorului fidel prin grija plină de dragoste și competență a doamnei Alexandrina Matcovschi, dar și prin pasiunea și respectul scriitoarei Marcela Mardare, director-fondator al Editurii „Pontos”. Așadar, romanul apare, din mai multe puncte de vedere, ca o scriere extrem de așteptată, de lectorii ahtiați de Carte bună.