CREAȚIA LUI LUCIAN BLAGA ÎN CENTRUL ATENȚIEI LA MADRID - CORNILĂ, Ana-Maria (BIBLIOPOLIS, 2020)
„Spania sărbătorește alături de România memoria și moștenirea culturală pe care Lucian Blaga a lăsat-o posterității, prin Uniunea Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania. Am inaugurat primul an al sărbătoririi spirituale și culturale a lui Lucian Blaga pe teritoriu iberic, o tradiție pe care o vom purta cu noi și pe care o vom duce la bună împlinire în fiecare an”, a declarat președintele acestei organizații, scriitorul Ovidiu Constantin Cornilă, în deschiderea conferinței internaționale Lucian Blaga – creație, cultură, universalitate, eveniment ce a avut loc pe 24 mai, la Universitatea din Alcalá.