EUGEN DOGA, COMPOZITOR ȘI SCRIITOR: („Chișinăul citește” cartea Prietenii mei dragi) - ARSENI, Maestru în artă, bibliotecar, Larisa (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cultura este cartea de vizită a unei națiuni – iată unul din cele mai rostite adevăruri. Cei care ne asigură un loc onorabil în istorie sunt personalitățile care, prin talentul și priceperea lor, duc faima țării peste hotare. Nu e o descoperire, nici chiar o constatare că Eugen Doga este una dintre personalitățile proeminente ale Moldovei de la răscrucea mileniilor II și III. Dacă s-ar face un sondaj de opinie printre cei fascinați de frumusețea muzicii, numele lui Eugen Doga ar fi, cu certitudine, unul dintre cele mai des invocate.