BIBLIOTECA PUBLICĂ LA INTERSECȚIA ÎNTRE FRUMOS ȘI UTIL - RĂILEAN, director CDI „M. Sadoveanu”, Soroca, Eugenia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Deși în ultima vreme se pune cu preponderență accentul pe informație, biblioteca rămâne totuși o instituție de cultură, și nu trebuie de pierdut din vedere că omul cultivat se diferențiază de cel informat.