CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ „B.P. HASDEU – FOLCLORIST ȘI LINGVIST DE EXCEPȚIE” - MORARU, șef serviciu, Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu”, Alexandru (BIBLIOPOLIS, 2020)
La 26 februarie 2019 la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu” a avut loc Conferința științifică: B.P. Hasdeu – folclorist și lingvist de excepție, consacrată patronului spiritual al bibliotecii. Un mesaj de salut a prezentat doamna dr. Mariana Harjevschi, director general al BM „B.P. Hasdeu”, care a venit și cu o surpriză informațională plăcută. Împreună cu directorul Editurii „Știința”, dl Gheorghe Prini, au semnat în fața celor prezenți, un acord de continuare a colecției „Moștenire” – B.P. Hasdeu, Scrieri, începând cu volumul 17. Apoi, Domnia Sa, i-a oferit cuvântul domnului Gheorghe Prini, care a mulțumit Bibliotecii Municipale pentru colaborarea fructuoasă în această direcție și la acest subiect, asigurându-ne că colecția „Moștenire” la subiectul Hasdeu va fi una tot atât de calitativă și bine îngrijită, ca cele 16 volume deja apărute în anii precedenți.