Reflecţii teoretice privind calitatea de bibliotecă - ZAVTUR, Natalia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Ideea de calitate este bine cunoscută în biblioteconomie. Biblioteca este indicată să acorde atentie calităţii ca să-şi justifice menirea de instituţie ce aparţine unei sfere înalte - culturii, spiritualităţii. Ea trebuie să acorde servicii calitative deoarece aceasta o pretind, mai întîi de toate, beneficiarii săi. în fiecare etapă de dezvoltare calitatea este tratată diferit, fiind influenţată de schimbările mediului bibliotecii. lata de ce biblioteconomiştii constant meditează asupra calităţii.