Lectura – cea mai frumoasă formă de libertate - TUDOR, Liliana (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul prezintă desfășurarea proiectului educațional „Literatura contemporană și orizontul de așteptare al adolescentului”, realizat în parteneriat cu Biblioteca „Ovidius” și Liceul Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”. Prin întâlnirile cu scriitorii Zina Izbaș, Claudia Partole și Aurelian Silvestru, elevii au descoperit literatura contemporană ca mijloc de autocunoaștere, reflecție și dezvoltare emoțională. Prin intermediul activităților desfășurate proiectul a demonstrat că lectura poate deveni o experiență autentică și relevantă pentru adolescenți, contribuind la formarea identității, a gândirii critice și a valorilor umane.