De la acces la implicare: rolul bibliotecilor în promovarea responsabilității sociale și a justiției informaționale - ȚURCAN, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolele prezentate în revista presei evidențiază complexitatea și diversitatea rolului bibliotecilor în contextul responsabilității sociale contemporane. Acestea sunt analizate atât din perspectivă instituțională, prin modele precum CSR și ESG, cât și din perspectivă practică, prin acțiuni de incluziune socială, educație, sustenabilitate și promovare a justiției de mediu. Bibliotecile sunt prezentate ca actori importanți în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, având un rol semnificativ în reducerea inegalităților și consolidarea coeziunii sociale.