O carte despre vremuri „închise in tăcere” - CIMPOI, Mihai (BIBLIOPOLIS, 2026)
Autorul analizează romanul „Corul orbilor” de Constantin Olteanu, o operă care evocă dramatic destinul oamenilor din sudul Basarabiei în perioada stalinistă. Romanul urmărește viețile unor personaje marcate de suferință, înstrăinare și nedreptățile istoriei, într-un spațiu dominat de sărăcie, deportări, război și presiunea regimului sovietic. Bazată pe experiențe autentice, amintiri și documente de epocă, cartea oferă o imagine a unor vremuri „închise în tăcere” și contribuie la recuperarea memoriei istorice și spirituale a comunității basarabene.