Digitizarea colecției „Carte veche și rară” a Bibliotecii Publice de Drept - MIRON, Lucia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul evidențiază procesul de digitizare a colecției „Carte veche și rară” a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, referindu-se la colecția respectivă a filialei Biblioteca Publică de Drept. Procesul de digitizare a colecțiilor de carte veche și rară, inițiat în anul 2022, a marcat crearea Bibliotecii digitale a BM. Digitizarea asigură accesul facil al utilizatorilor la resurse valoroase și contribuie la păstrarea pe termen lung a documentelor fragile. Colecția Bibliotecii Publice de Drept include lucrări juridice importante din perioada interbelică și din anii Republicii Populare Române, precum coduri, tratate, manuale universitare și documente legislative. Procesul implică selectarea, respectând normele privind drepturile de autor, scanarea, prelucrarea și publicarea documentelor în Biblioteca digitală. Prin acest proiect, bibliotecarii contribuie la salvarea și transmiterea memoriei juridice și culturale către generațiile viitoare.