Dicționarele și enciclopediile – cărți care ne formează: Elena Ungureanu în dialog cu Teodora Boldescu - UNGUREANU, Elena; BOLDESCU, Teodora (BIBLIOPOLIS, 2026)
În dialogul realizat cu Teodora Boldescu, Elena Ungureanu evidențiază rolul fundamental al dicționarelor și enciclopediilor în formarea culturală și lingvistică a elevilor. Ea subliniază importanța adaptării resurselor lexicografice la mediul digital, dar și necesitatea dezvoltării gândirii critice pentru utilizarea corectă a informației. Totodată, scoate în relief impactul tehnologiei asupra memoriei și exprimă interesul pentru elaborarea unor noi instrumente lexicografice adaptate provocărilor actuale, inclusiv un dicționar al clișeelor din limbajul contemporan.