Bogdan Petriceicu Hasdeu și Chișinăul – repere biografice și culturale - FOIU, Taisia (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul reflectă relația dintre Bogdan Petriceicu Hasdeu și orașul Chișinău, unde și-a petrecut o parte a tinereții, fapt ce a contribuit la formarea sa intelectuală. Materialul evidențiază momente semnificative din biografia sa, precum și primele preocupări literare și experiențele care i-au influențat parcursul de viață. Totodată, textul urmărește modul în care memoria lui Hasdeu este păstrată în Chișinău prin instituții, monumente, străzi și alte repere culturale care îi poartă numele. Articolul pune în valoare contribuția sa remarcabilă la cultura română și locul pe care îl ocupă în patrimoniul cultural și în memoria colectivă a orașului.