BiblioPolis – 100 de volume în istoria biblioteconomiei din Republica Moldova - VIZIRU, Andrei (BIBLIOPOLIS, 2026)
Ancheta este dedicată apariției celui de al 100-lea volum al revistei „BiblioPolis” care reunește reflecțiile bibliotecarilor, cercetătorilor, jurnaliștilor și colaboratorilor care au însoțit parcursul acestei publicații de-a lungul anilor. Reflecțiile evidențiază rolul revistei în promovarea culturii, lecturii și a dialogului profesional, precum și contribuția sa la dezvoltarea biblioteconomiei din Republica Moldova. Persoanele intervievate descriu revista ca pe un spațiu al ideilor, al schimbului de experiență și al formării profesionale continue. De-a lungul celor peste două decenii de existență, revista „BiblioPolis” a devenit o adevărată cronică a vieții bibliotecare și culturale. La cel de al 100-lea volum, revista este recunoscută drept un reper al comunității profesionale și o parte importantă a memoriei instituționale. Textele reunite în anchetă exprimă apreciere, recunoștință și încredere în continuitatea acestei publicații de referință.