Lectura ca o (posibilă) formă de procrastinare? - PILCHIN, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul analizează situația în care lectura poate deveni o formă de procrastinare, atunci când o lectură plăcută este aleasă în locul unei sarcini intelectuale obligatorii și mai solicitante. Deși oferă relaxare și confort emoțional, această alegere amână realizarea activității principale. Totuși, lectura nu este prezentată ca un defect, ci ca un mecanism temporar de echilibrare emoțională, care poate oferi o pauză necesară înainte de reluarea muncii intelectuale.