Tabăra online „Acasă la Chișinău” (ediția I) - BIVOL, Maria (BIBLIOPOLIS, 2026)
Articolul prezintă prima ediție a taberei online „Acasă la Chișinău”, organizată în perioada 14-26 iulie 2025 de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău. Tabăra a reunit 30 de copii din diasporă, cu vârste între 6 și 12 ani, din mai multe țări europene. Prin intermediul sesiunilor online, participanții au descoperit cultura, tradițiile și patrimoniul capitalei Republicii Moldova prin lectură, jocuri, ateliere creative și tururi virtuale. Programul a inclus întâlniri cu personalități, prezentări ale filialelor Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, activități interactive și explorări virtuale ale unor locuri emblematice din Chișinău. De asemenea, copiii au participat la ateliere artistice, jocuri educative și activități de incluziune lingvistică, menite să consolideze legătura cu limba română și cu valorile culturale naționale.