SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂȚII ȘI INOVAȚIEI 2019 - TARAGAN, Secția studii și cercetări, Elena (BIBLIOPOLIS, 2020)
În anul 2019, Săptămâna Creativității și Inovației s-a desfășurat la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în perioada 15-21 aprilie, aflându-se la ediția a V-a. „Ne-am asumat la nivel de rețea, să oferim chișinăuienilor oportunități inovative – acum e momentul să demonstrăm că facem ce promitem”, afirmă Lidia Kulikovski. „Oamenii se confruntă cu diverse probleme, caută idei noi de soluționare a acestora, sunt deschiși să se implice în fluxul de informații, evenimente, inițiative, doresc să-și dezvolte competențe noi pentru a face față schimbărilor societale și tehnologice. Au nevoie de o scânteie, o speranță, o încurajare, de îndrumare și educare. Săptămâna Creativității și Inovației e o ocazie uriașă să răspundem acestor necesități”. De asemenea, au fost invitate să se alăture la această Mișcare Globală de susținere a Creativității și Inovației, colegele bibliotecari din raioanele arondate și Centrele Regionale de Excelență, orice raion care își dorește să încerce o experiență creativă.