PE TĂRÂMUL MITURILOR HELLADICE - GRATI, dr. hab. conf. univ., Aliona (BIBLIOPOLIS, 2020)
Moștenirea extrem de bogată lăsată de grecii antici omenirii înseamnă nu doar temple și clădiri magnifice, picturi murale desăvârșite și statui de marmură minunate, dar și opere literare importante. O comoară culturală incomparabilă prezintă pentru noi și marile lor mituri. În ciuda a aproape douăzeci de secole de creștinism, zeii și eroii Greciei și ai Romei antice nu sunt uitați, măreția lor mai continuă să astăzi putem cunoaște concepțiile grecilor despre lume și creație, despre fenomenele naturii și, în genere, despre multiplele evenimente de neînțeles pentru ei.