Cronica bibliografică a Chișinăului (2013-2014) - PILCHIN, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2026)
Materialul consemnează apariția volumelor „Bibliografia municipiului Chișinău, 2013” și „Bibliografia municipiului Chișinău, 2014”, care continuă proiectul bibliografic inițiat în 1996 de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și oferă o cronică documentară a vieții capitalei prin selecții ample din cărți și presa periodică (1557 de înregistrări pentru 2013 și 1872 pentru 2014). Sunt evidențiate structura tematică (după CZU), aparatul de lucru (descrieri succinte, referințe adnotate, indexuri auxiliare) și utilitatea volumelor ca repere pentru publicul larg și pentru cercetarea istoriei locale.